Wijbrand

Over Wijbrand

Ik ben een ervaren en ondernemende journalist met een brede achtergrond. Voor landelijke dagbladen en kranten als Parool, Rotterdams Dagblad en Algemeen Dagblad schreef ik over theater, niet alleen recensies, maar ook portretten en onderzoeksverhalen. Als interviewer luisterde ik naar wetenschappers aan de Universiteit Utrecht en acteurs in binnen- en buitenland. Als adviseur en tekstschrijver help ik mensen binnen en buiten de kunstwereld met tekst en advies. Als journalistiek ondernemer stond hij aan de wieg van het Cultureel Persbureau, een gezaghebbend online magazine over kunst en kunstbeleid.

Competenties en persoonlijkheidskenmerken

Met mijn grote netwerk en dito ervaring sta ik bekend als een goed luisteraar en iemand die netjes omgaat met informatie. Ik schrijf vlot en ben wars van jargon en galmend taalgebruik. Ik teer nog steeds op nuttige ervaringen die ik opdeed als notulist van inspraakavonden.

Eerdere opdrachtgevers:

Gemeente Utrecht, Algemeen Dagblad. Geassocieerde Pers Diensten, Rotterdams Dagblad, Theaterkrant, Illuster, Ons Erfdeel, Index on Censorship.

Wil je deze freelancer inhuren voor een project?

Andere freelancers

Ik wil deze freelancer boeken!

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een boeking.