Sluit je aan bij Abe freelancers!

 

Bij Abe freelancers brengen we je in contact met gelijkgestemden: steengoede freelance communicatiespecialisten die net als jij graag goed blijven in dat wat ze doen en die met hun werk de wereld een stukje mooier willen maken. Kom in contact met 100+ geselecteerde freelancers, ga op (zakelijke) koffiedate met een mede-Abe freelancer, haak aan bij onze maandelijkse online koffies, krijg een kijkje in de keuken bij een maatschappelijke organisatie, vraag raad aan anderen tijdens onze intervisiedagen en krijg de mooiste klussen via ons netwerk. Zo helpen we elkaar door kennis en ervaringen uit te wisselen.

 

 

Waarom aansluiten?

Krijg toegang tot een netwerk van gelijkgestemden

Zit je tijdens een opdracht met een communicatievraagstuk waarover je met gelijkgestemden van gedachten wilt wisselen? Bij Abe freelancers heb je toegang tot een netwerk van 100+ geselecteerde communicatiespecialisten met ervaring en kennis van de maatschappelijke sector. Bij hen kun je terecht met al je communicatie- en freelance vraagstukken.

We matchen jou met opdrachten die bijdragen aan een mooiere wereld

Onze opdrachten komen van maatschappelijke organisaties, zoals culturele instellingen, scholen, zorginstellingen en non-profitorganisaties. Zo draag jij met jouw opdracht bij aan een mooiere wereld.

 

We komen voor jouw belangen op

Als netwerk staan we samen sterk. We vinden het belangrijk dat de voorwaarden van je werk kloppen. Dat betekent dat we samen met jou kijken welke communicatie-opdrachten goed bij je passen. We bemiddelen bij je opdrachtgever, staan voor een eerlijke prijs, geven je advies waar nodig en staan tijdens een opdracht altijd voor je klaar.

 

Ook zijn we collectief aangesloten bij ZZP Nederland. ZZP Nederland is de grootste onafhankelijke ondernemersorganisatie voor zelfstandigen zonder personeel. Zij helpen je bij alle zaken waar je als ondernemer tegenaan kunt lopen, zoals uurtarief, verzekeringen, boekhouden en juridische zaken. Door onze collectieve aansluiting krijg jij als Abe freelancer korting op een abonnement bij ZZP Nederland. 

 

Leer van elkaar tijdens onze activiteiten en cursussen

Als communicatiespecialisten kunnen we veel van elkaar leren. Over de maatschappelijke sector, over ons vak en over het freelance leven. Elke maand organiseren we daarom een online en een fysieke activiteit. Daarnaast geven we cursussen, trainingen en kun je je door ervaren Abe freelancers laten coachen. Zo leer je niet alleen andere freelancers kennen, maar blijf je een specialist op jouw vakgebied. 

Alle voordelen voor jou op een rij

Peter, Abe freelancer
Peter, Abe freelancerwerkt vanuit Argentinië
Lees verder
"Via Abe freelancers werkte ik voor Partos en Stichting Lezen en Schrijven. Twee totaal verschillende organisaties, maar met veel overlap in de werkzaamheden. Een prachtige combinatie van woordvoering, teksten schrijven en redigeren en social media. Maar ook het leiden, opstellen en uitvoeren van grote communicatietrajecten behoorde tot het dagelijkse werk. Het mooie vind ik aan deze opdrachten dat ik deze ‘gewoon’ vanuit het buitenland kon doen.”
Quinn, Abe freelancer
Quinn, Abe freelancerhielp Oxfam Novib met het schrijven van verschillende teksten
Lees verder
”Een heel leuke organisatie met een enthousiast team. Ik krijg veel complimenten en alles gaat heel soepeltjes.”
Tim, Abe freelancer
Tim, Abe freelancerschreef o.a. teksten voor het ministerie van Buitenlandse Zaken
Lees verder
“Abe is voor mij een uitkomst om me enerzijds te ontwikkelen en te leren van collega’s en anderzijds mooie, nieuwe opdrachten te vinden. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en ik vind het een fijn idee om, ondanks dat we freelancers zijn, toch samen kunnen werken. Die collega’s mis ik namelijk om me heen als zzp’er.”
Previous
Volgende

Aansluiten

Het selectieproces bestaat uit enkele stappen: je meldt je via onze site aan, waarna we een kennismakingsgesprek met je inplannen. Daarnaast vragen we je om je CV en voorbeelden van recent werk met ons te delen. We kijken naar ervaring, motivatie en persoonlijkheid. Na deze kennismaking laten we je graag binnen een week weten of je bent geselecteerd. Per kwartaal plannen we één kennismakingsronde in. 

Ons netwerk staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarom selecteren we freelancers. Alle freelancers worden gescreend en kennen we persoonlijk.

Je kunt je voor max. twee pools aanmelden. Met jou overleggen we welke pools het beste bij je passen. De pools zijn jouw visitekaartje naar opdrachtgevers toe. Je wordt op onze site in de pools ingedeeld en je ontvangt opdrachten die passen bij de pool. We werken met vaste pools, van communicatieadviseurs, contentstrategen, persvoorlichters tot UX experts. 

Je wordt ingedeeld als junior (> 5 jaar werkervaring), medior (> 10 jaar werkervaring) of senior (+10 jaar werkervaring). 

 

We werken met een tariefwijzer, waarbij we bij elke opdracht een eerlijk en fair basistarief als startpunt nemen. Eerlijk voor de freelancer, fair voor de maatschappelijke sector. Zo weten freelancers en opdrachtgevers wat ze kunnen verwachten.  

Heb je nog geen werkervaring in de maatschappelijke ervaring? Of wil je juist een overstap maken naar een ander maatschappelijk doel? Ervaring is belangrijk, maar we kijken vooral naar wie jij bent. Wat maakt jou jou? Welke persoonlijkheid breng je mee, welke specifieke kennis, hoe vakbekwaam ben je en hoe gemotiveerd ben je om in de maatschappelijke sector te werken?