Abe opdrachten

Communicatiemanager bij het Nederlands Veteraneninstituut

Deadline reageren: gesloten

Je ondersteunt de afdelingen binnen het Nederlands Veteraneninstituut, die zich bezighouden met zorg voor veteranen. Werkzaamheden die onder jouw (mede)verantwoordelijkheid vallen zijn:

 • Je ondersteunt de afdelingen binnen het Nederlands Veteraneninstituut, die zich bezighouden met zorg voor veteranen. Werkzaamheden die onder jouw (mede)verantwoordelijkheid vallen zijn:
 • Je stuurt het communicatieteam aan op de dagelijkse werkzaamheden.
 • Je pakt ook zelf communicatievraagstukken op die voorbij komen.  
 • Je adviseert proactief bij verschillende communicatievraagstukken en kunt dit vertalen in de juiste communicatiemiddelen.
 • Start zo snel mogelijk  voor een periode van in ieder geval vier maanden, met kans op verlenging.
 • 32-36 uren.
 • Ervaring: senior+.
 • Uurtarief is 80-85 euro.
 • Reiskostenvergoeding tot 70 km enkele reis 0,21 cent per km.
 • Je werkt 70/30 procent op kantoor en vanuit huis. 50/50 is ook mogelijk. Het kantoor is in een bosrijke omgeving en in Doorn gevestigd.
 • Je kunt overzicht in de organisatie houden. Het Nederlands Veteraneninstituut werkt nauw samen met een netwerk van zorginstellingen.
 • Je bent omgevingsbewust en hoort wat er speelt in de samenleving. Je kunt dit vertalen naar de organisatie.
 • Je bent pro-actief. Je ziet wat er moet gebeuren en vraagt eventueel door totdat je de vraag achter de vraag begrijpt.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met netwerken van organisaties, zorginstellingen of andere dienstverlenende organisaties.
 • Je bent hands-on en vindt het ook leuk om zelf de handen uit de mouwen te steken. 

Het Nederlands Veteraneninstituut is een nieuwe maatschappelijke organisatie, die op 1 januari 2021 is ontstaan vanuit zes organisaties die zich inzetten voor ruim 100.000 Nederlandse veteranen die erkenning, waardering en zorg krijgen die zij verdienen. Het Nederlands Veteraneninstituut beschikt over jarenlange opgebouwde kennis en expertise op het gebied van veteranenthema’s. Met hun ruim 200 gedreven medewerkers bundelen ze onze kracht, kennis en ervaring met andere organisaties en maatschappelijke partijen. En zijn ze steeds op zoek naar vernieuwing om hun missie nog beter uit te kunnen voeren. Zo bouwen ze met elkaar aan een samenleving waarin elke veteraan zich thuis voelt. Ook ondersteunen ze de politie, brandweer, ambulance en oorlogsgetroffenen WOII op het gebied van specialistische zorg.

Fondsenwerver bij het Nederlands Jeugd Ontbijt

Deadline reageren: dinsdag 30 mei

Ben jij een ervaren fondsenwerver met een hart voor kinderen? Het Nederlands Jeugd Ontbijt (NJO) zoekt een gedreven fondsenwerver die wil bijdragen aan het creëren van een stabiele financiële basis, zodat kinderen in Nederland, die nu zonder ontbijt aan hun dag beginnen omdat de ouders dat niet kunnen betalen, een ontbijttas ontvangen met 7 gezonde ontbijtjes en vers fruit. En dat gedurende 52 weken per jaar.

 

Als fondsenwerver ben jij verantwoordelijk voor het identificeren en benaderen van nieuwe financiële mogelijkheden. Je gaat actief op zoek naar subsidies, fondsen en giften die het NJO kunnen ondersteunen in hun missie. Daarnaast leg je de verbinding met het NJO en werk je nauw samen om de fondsenwervingsstrategie te ontwikkelen en uit te voeren. Het gaat om een langdurige samenwerking.

 • Inzet is op projectbasis.
 • Je werkt op basis van een aantrekkelijke success fee
 • Je werkt vanuit huis. Het NJO is in Vught gevestigd. 

We zoeken iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden, een strategische mindset en een bewezen trackrecord in fondsenwerving. Je bent resultaatgericht, proactief en weet anderen te inspireren met jouw enthousiasme voor het NJO. Samen met het NJO wil je een verschil in het leven van kwetsbare kinderen maken.

Het NJO wil ervoor zorgen dat ieder kind zijn dag begint met een gevarieerd en voedzaam ontbijt. Elk kind heeft er recht op om gezond en goed te eten en ’s morgens een goede start te maken. Het NJO biedt aandacht, betrokkenheid en waar mogelijk ondersteuning aan kinderen en hun ouders of verzorgers.

 

 

Campagneleider bi Genetic Choir

Deadline reageren: donderdag 8 juni

Ben jij een gedreven campagneleider met een hart voor kunst en zorg? Het Genetic Choir zoekt een enthousiaste campagneleider om de wervingscampagnes voor het prachtige ‘Stem & luister’ project te leiden. Dit project heeft als doel met zang betekenisvol contact te maken met mensen in de laatste fase van hun leven, zoals mensen met dementie, waarbij woorden niet (meer) werken.
 
De komende vier jaar gaat het Genetic Choir een strategische samenwerking met twee Amsterdamse zorgkoepels aan.
 • Als campagneleider ben je verantwoordelijk voor het opzetten van een vrijwilligerscommunity die – opgeleid en begeleid door het Genetic Choir – wil zingen in de zorginstellingen van deze twee zorgkoepels. Het project bestaat al enkele jaren en er is een actieve community van +/-20 vrijwilligers die samen met de professionele Genetic Choir zangers op dit moment de Stem&Luister sessies in een verpleeghuis in Amsterdam Oost draaien. Er kan dus vanuit deze bestaande community en voorgaande campagnes verder gebouwd worden. Zie voor meer informatie ook de projectpagina voor vrijwilligers:  https://www.genetic-choir.org/site/project2/item/572/Stem-Luister. Het doel is om in vier jaar tijd naar een actieve, betrokken community van ongeveer 100 vrijwilligers te groeien.
 • Je leidt de campagne van A tot Z: van bedenken (samen met het Genetic Choir team en de betrokken zorginstellingen) tot uitvoeren en uitzetten. Hiervoor werk je mogelijk samen met andere communicatiespecialisten, afhankelijk van hoe de campagne wordt vormgegeven. 
 • Het gaat om een langdurige samenwerking vanaf zomer 2024. 
 • Komend jaar ga je aan de slag met kleine projecten om elkaar beter te leren kennen.
  •  
 • Je hebt ervaring in het opzetten van succesvolle campagnes.
 • Je hebt ervaring met het werven van vrijwilligers of het opbouwen van communities. 
 • Je hebt een creatieve geest en uitstekende communicatieve vaardigheden. 
 • Je kan leidinggeven én samenwerken. 
 • Je weet anderen te inspireren om samen warmte en troost in de levens van kwetsbare mensen te brengen. 

Familie van mensen met dementie weet het als geen ander: het wordt steeds moeilijker om contact te maken. Gewoon met elkaar praten lukt vaak niet meer. Misschien lukt bijzonder met elkaar zingen dan wél…? 
Dit is de vraag die het Genetic Choir zich vijf jaar geleden stelde met het pionierende project Huis van Lied en Geluid. Daaruit voortgekomen is Stem & Luister, een langdurig project en werkwijze om betekenisvol contact te maken met mensen bij wie het contact maken met woorden niet (meer) werkt zoals we dat gewend zijn.
In samenwerking met verpleeghuis Het Flevohuis in Amsterdam loopt nu al enkele jaren een zorgvuldig vormgegeven kunst/zorg project van het Genetic Choir. Eens per week betreden zangers de gedeelde huiskamers tijdens de middag. De bewoners zijn mensen in de laatste fase van hun leven, vaak met voortgeschreden dementie of andere aandoeningen. 
Met Stem & Luister wil het Genetic Choir bewoners en cliënten van zorginstellingen, hun familie, vrijwilligers en verzorgenden dichter bij elkaar brengen. Ze werken hiervoor direct met de bewoners samen en geven trainingen aan vrijwilligers, mantelzorgers en personeel rondom betekenisvol contact te maken. Meer info vind je hier: www.stem-en-luister.nl