Reviews

Wat freelancers en opdrachtgevers zeggen over Abe freelancers.
Simone van Schip
Simone van Schip
Lees verder
Redigeerde een rapport over duurzaamheid voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Ik zorgde voor begrijpelijke tekst en heb waar nodig geschrapt en opnieuw ingedeeld. Maar het belangrijkste is misschien wel dat ik daarbij ook kritische vragen stelde. Het leukst aan deze opdracht was dat ik de vrijheid en het vertrouwen kreeg om flink met de bezem door het document te gaan.”
Sara Madou 
Sara Madou 
Lees verder
Sara werkte als campagnecoördinator aan Portraits of Power: een campagne van Dorcas over de kracht en inspiratie van oudere vrouwen over de hele wereld. Met deze verhalen wil Dorcas laten zien dat onze levens misschien niet zo veel verschillen van vrouwen elders op de wereld. “Ik ben trots op de samenwerking met de contactpersoon van de organisatie zelf en het eindresultaat, echt iets wat ik graag deel met anderen.”

Redigeerde een rapport over duurzaamheid voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Ik zorgde voor begrijpelijke tekst en heb waar nodig geschrapt en opnieuw ingedeeld. Maar het belangrijkste is misschien wel dat ik daarbij ook kritische vragen stelde. Het leukst aan deze opdracht was dat ik de vrijheid en het vertrouwen kreeg om flink met de bezem door het document te gaan.” 

Sara werkte als campagnecoördinator aan Portraits of Power: een campagne van Dorcas over de kracht en inspiratie van oudere vrouwen over de hele wereld. Met deze verhalen wil Dorcas laten zien dat onze levens misschien niet zo veel verschillen van vrouwen elders op de wereld. “Ik ben trots op de samenwerking met de contactpersoon van de organisatie zelf en het eindresultaat, echt iets wat ik graag deel met anderen.” 

Werkte als communicatieadviseur voor Amsta en hielp bij de interne vaccinatiecampagne. “Het leukste aan deze opdracht vond ik het doelgericht samenwerken met slimme lui.” 

“Abe is voor mij als freelancer een grote aanwinst, omdat het niet alleen mijn netwerk vergroot wat betreft opdrachtgevers, maar ook omdat het een kans biedt om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere freelancers die werken in de communicatie en content binnen de NGO- en goededoelensector. Ik heb ervoor gekozen om voor mijzelf te werken, wat voor mij betekent dat ik de vrijheid heb om opdrachten aan te gaan die op dat moment goed bij mij passen en zodat ik mijn eigen uren en tijdsbesteding kan indelen. Echter mis ik soms het contact met collega’s. Bij Abe heb ik de voordelen van het zelfstandig werken en daarnaast toegang tot een netwerk van freelancers en opdrachtgevers om kennis mee te delen of om gewoon eens een kopje koffie te doen!

Wat ik vooral fijn vindt aan opdrachten via het netwerk van Abe is het feit dat je toegang hebt tot een scala aan freelancers met elk eigen krachten en kwaliteiten. Zo gebeurde het dat een opdrachtgever specialistische vaardigheden nodig had, die ik niet bezat. Ik heb toen contact opgenomen met Abe en via het netwerk hebben we een extra freelancer met de juiste specialisaties bij de opdracht kunnen voegen, om zo de opdrachtgever nog beter te kunnen dienen. “

Helpt Oxfam Novib met het schrijven van verschillende teksten, waaronder een nieuwsbrief voor ondernemers wereldwijd. ”Ik vind het een heel leuke organisatie met een enthousiast team. Ik krijg veel complimenten en alles gaat heel soepeltjes.” 

Inmiddels ben ik alweer een tijdje via Abe Freelancers aan de slag voor Partos en Stichting Lezen en Schrijven. Twee totaal verschillende organisaties, maar met veel overlap in de werkzaamheden. Een prachtige combinatie van woordvoering, teksten schrijven/redigeren en social media. Maar ook het leiden, opstellen en uitvoeren van grote communicatietrajecten behoort tot het dagelijkse werk. Het mooie vind ik aan deze opdrachten dat ik deze ‘gewoon’ vanuit het buitenland kan doen. Zowel Abe Freelancers als beide opdrachtgevers zijn daar heel flexibel in. Dat is voor mij dan ook de positieve kant van de coronacrisis: het inzicht bij velen dat plaats- en tijdsonafhankelijk werken zeer succesvol kan zijn. 

Abe is voor mij een uitkomst om me enerzijds te ontwikkelen en te leren van collega’s en anderzijds mooie, nieuwe opdrachten te vinden. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en ik vind het een fijn idee om, ondanks dat we freelancers zijn, toch samen te kunnen werken. Die collega’s mis ik namelijk om me heen als zzp’er.

Ik heb tot nu toe een eenmalige opdracht gedaan voor Abe en eentje die maandelijks terug gaat komen. Ik vind het fijn dat je via Abe duidelijkheid hebt over de zakelijke kant, waar ik niet heel goed in ben en al helemaal niet blij van word. Daarnaast zijn het iedere keer weer opdrachten met een totaal andere doelgroep. Die afwisseling maakt dit werk zo mooi voor mij.

“Het was een prettige samenwerking. Nienke zorgt voor de laatste kwaliteitsslag; ze was in staat snel iemand beschikbaar te hebben en er is goed werk geleverd.”

Het is enorm fijn om te werken met Abe freelancers. Na een korte zoektocht naar een tekstschrijver zijn we bij Tim uitgekomen.  Hij is flexibel, denkt mee over het eindproduct en levert indien nodig zelfs verschillende vormen aan! Op die manier kunnen wij kijken welke vorm en schrijfwijze het beste bij ons doel en de doelgroep past. Daarnaast is het enorm fijn dat we samen snel kunnen schakelen en de artikelen daardoor snel opgeleverd kunnen worden! 

“Voor het netwerk en de flexibiliteit van de inzet van freelancers echt voordelen. Freelancer Sara werkte voor ons en bracht ontzettend veel ideeën. Abe freelancers is een passend netwerk.”

“Het is ideaal om één desk te hebben voor allerlei verschillende communicatie-experts.” 

“Snel toegang tot een groot netwerk”

“Zeer prettig contact, flexibel, denkt mee.” 

“Snel, vriendelijke en flexibel.”

Onze opdrachtgevers