enFreelancers worden bij Abe in groepen ingedeeld op basis van hun expertise: van communicatieadviseurs, contentstrategen en persvoorlichters tot UX experts. De groepen zijn het visitekaartje van de freelancers, zowel in het contact naar opdrachtgevers als voor freelancers onderling. Zo weten anderen snel bij wie ze het beste terecht kunnen met hun vraag. Hieronder de groepen uitgelegd:

  • Campagneleider: De drijvende kracht achter succesvolle campagnes: van het bedenken van campagnes die de aandacht trekken en resultaten opleveren tot (het inplannen en uitbesteden van) creatieve uitvoering.
    Voorbeeld: Abe freelancer Sara hielp AutiTalent bij hun plannen om meer naamsbekendheid te vergaren. 
  • Communicatieadviseur: Strategische denkers die organisaties helpen bij het ontwikkelen en implementeren van communicatiestrategieën. Ze zijn experts in het identificeren van kansen en uitdagingen en adviseren over oplossingen die de (communicatie)doelstellingen van een organisatie ondersteunen. 
  • Communicatiemanager: De regisseurs van het communicatieproces, die verantwoordelijk zijn voor het coördineren en uitvoeren van alle communicatieactiviteiten binnen een organisatie. Ze zijn organisatorisch sterk en weten hoe ze een team kunnen aansturen om maximale impact te bereiken.
  • Contentmaker: Creatieve geesten die verhalen vertellen en boodschappen overbrengen door middel van tekst, beeld en/of geluid. Van het schrijven van een blogpost en het maken van een video tot het ontwerpen van een infographic, zij weten hoe ze de juiste snaar kunnen raken bij ieder publiek.
  • Contentstrateeg: De architecten achter effectieve contentmarketing. Ze ontwikkelen strategieën om de juiste boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep op het juiste moment. Ze analyseren trends, doelgroepen en kanalen om een strategie te ontwikkelen die resultaten oplevert.
  • Copywriter: Woordkunstenaars die overtuigende en boeiende teksten creëren die de aandacht trekken en actie stimuleren. Of het nu gaat om een pakkende slogan, een wervende advertentie of een informatieve blogpost, zij weten hoe ze de kracht van woorden kunnen benutten om impact te maken.
  • CX expert: Gespecialiseerd in het begrijpen en verbeteren van de customer experience, door middel van onderzoek, analyse en strategie. Ze zijn gefocust op het creëren van positieve interacties en het opbouwen van langdurige relaties met klanten.
  • Fondsenwerver: Experts in het werven van financiële steun voor maatschappelijke organisaties, door middel van strategische communicatie en relatiebeheer. Ze weten de juiste financieringsbronnen te vinden en kunnen impactvolle fondsenwervingscampagnes creëren.
  • Illustrator & Vormgever: Onze illustratoren en vormgevers brengen ideeën tot leven met visuele creativiteit en vakmanschap. Je kunt bij ze terecht voor het ontwerpen van een logo, maar ook voor bijvoorbeeld het illustreren van een verhaal; zij weten hoe ze visuele impact kunnen creëren.
  • Marketeer: Experts in het begrijpen van markttrends, consumentengedrag en concurrentieanalyse, om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen die de groei van een organisatie stimuleren. Ze zijn innovatief, analytisch en resultaatgericht.
  • Online marketeer: Gespecialiseerd in het gebruik van digitale kanalen en tools om de online aanwezigheid van een organisatie te vergroten en het bereik te vergroten. Van zoekmachineoptimalisatie tot socialmediamarketing, zij weten hoe ze online succes kunnen behalen.
  • Persvoorlichter: De verbindende schakel tussen organisaties en de media, verantwoordelijk voor het communiceren van belangrijke boodschappen en het beheren van mediarelaties. Ze zijn bedreven in crisiscommunicatie, mediarelaties en het creëren van positieve publiciteit.
  • Podcastmaker: Storytellers die verhalen vertellen via audio. Van het ontwikkelen van een concept tot het opnemen en bewerken van afleveringen, zij weten hoe ze luisteraars kunnen boeien en betrekken met boeiende content.
  • Redacteur & tekstschrijver: Redacteuren zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken, schrijven en bewerken van nieuwsverhalen, artikelen en betekenisvolle verhalen. Tekstschrijvers zijn verantwoordelijk voor het creëren, redigeren en optimaliseren van teksten voor verschillende doelgroepen. Ze zijn creatief, taalvaardig en gericht op het helder overbrengen van boodschappen, passend bij de tone of voice van de organisatie.
  • UX expert: Gespecialiseerd in het begrijpen en verbeteren van de gebruikerservaring op digitale platforms, door middel van onderzoek, ontwerp en optimalisatie. Ze zijn gericht op het creëren van intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaringen die de tevredenheid van gebruikers vergroten.
  • Vertaler: Meertalige experts die teksten en documenten vertalen van de ene taal naar de andere, met behoud van de betekenis en stijl van de oorspronkelijke tekst. Ze zijn nauwkeurig, bekwaam en cultureel gevoelig.
  • Videomaker: Creatieve filmmakers die verhalen vertellen via het medium van video. Van conceptontwikkeling tot productie en post-productie, zij weten hoe ze visuele storytelling kunnen gebruiken om impact te maken.
  • Woordvoerder: De stemmen van organisaties, belast met het communiceren van belangrijke boodschappen naar de media en het publiek. Ze zijn bedreven in crisiscommunicatie en het omgaan met mediavragen. Voorzien van scherpe communicatieve vaardigheden en strategisch inzicht. 

Zoek je iets anders? Vraag het vooral. Abe heeft een groot en divers netwerk, we weten (bijna) altijd een passend iemand voor je te vinden.